ODBOJNE OGRADE


Proizvodimo i montiramo sljedeće vrste ograda:

- jednostrane odbojne ograde gdje je plašt povezan direktno sa stubovima na udaljenosti 1.33 metra, 2.0 metra i 4.0 metra - tip JO;

- jednostrane distancione odbojne ograde sa stubovima na udaljenosti 1.33 metra, 2.0 metra i 4.0 metra gdje je plašt konzolno pričvršćen
   za stub - tip JDO;

- dvostrane distancione ograde sa plaštovima na obje strane i stubovima na udaljenosti 1.33 metra, 2.0 metra i 4.0 metra - tip DDO.Alu-Co proizvodi hladno oblikovane profile (HOP) za stubove tip U10; distancione, konstruktivne i vezane elemente za odbojne ograde. Pored HOP stubova primjenjujemo i toplo valjane profile koji su uglavnom tip INP14, a po zahtjevu investitora mogu biti biti i drugih profila.

Antikorozivna zaštita naših proizvoda se vrši metodom toplog pocinčavanja.

Alu-Co posjeduje snažnu profilirku za hladno valjanje čeličnih limova debljine 3 milimetra u plaštove za odbojne ograde, a u našoj kompaniji proizvodimo i sve ostale konstruktivne, vezne elemente i spojni materijal za sve tipove ograda.

Alu-Co izrađuje reflektirajuće oznake (katodioptere) koje se primjenjuju kako na odbojnim ogradama tako i na betonskim zidovima i podzidovima, te na portalima tunela.